Stefanović: Licemerje Pajtića i DS

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović ocenio je da je "neverovatno licemerno" da o medijskim slobodama u Srbiji govori Bojan Pajtić ili bilo ko drugi iz Demokratske stranke.

Nebojša Stefanović u saopštenju navodi da je bilo kakvo dovođenje Aleksandra Vučića i SNS u vezu sa smenama u RTV Vojvodini vrhunski bezobrazluk primeren upravo demokratama, ali, dodaje, pretpostavlja da to "dolazi zbog autoprojekcije".

"Uveren sam da Pajtić i njegovi 'saborci', znaju šta su radili od 2000. do 2102. godine, a u Vojvodini do 2016", navodi se u saopštenju.

Stefanović je dodao da je najveći medijski mrak obeležila vladavina demokrata na čijem je čelu danas Bojan Pajtić, "ali i kriminal, korupcija, i brojne afere tokom 15 godina duge vladavine u Srbiji".

"Nemoralno je što se kao tzv. borci za slobodu medija, oglašavaju 'cenzori' koji su za vreme svog mandata pritiscima uništavali nezavisno novinarstvo, doneli skandalozni zakon o informisanju i stavili u stranačku funkciju sve medije u Srbiji. Treba li da podsetim da tada nisu smele da se čuju kritike ni na račun zaprašivanja komaraca?" ističe se u saopštenju.

Kako je naveo Stefanović, nije postojao nijedan medij u kome je mogao da se čuje drugačiji stav, niti su predstavnici opozicije imali bilo kakvu šansu da iznesu svoje mišljenje, naročito ne u medijima koje plaćaju svi građani Srbije.

"Uostalom, dovoljno je podsetiti se izveštaja pokojne Verice Barać koja je na najbolji način opisala vladavinu Demokratske stranke. Danas je, za razliku od tog prošlog vremena, prisutna kritika aktuelne vlasti, a skoro da ne prođe dan da se neko od njenih predstavnika ne nađe na udaru kako elektronskih tako i štampanih medija. Vreme vlasti demokrata obeležilo je zataškavanje kriminala i afera, u kome su najveću cenu platili građani Srbije", ističe se u saopštenju.

"Zato danas, kada su ostali bez privilegija, jedina politička ideja koju imaju je ona o skupštinskim ćevapima, mržnji prema Vučiću i koaliciji sa radikalima na Starom gradu... I svi medijski spinovi na svetu, to ne mogu da zataškaju", istakao je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи