LDP: "Dosta je bilo" ucenama hoće vlast na Vračaru

Liberalno-demokratska partija saopštila je da pregovori o formiranju vlasti na Vračaru "počinju da liče na jeftinu rijaliti zabavu", i da u njima, pored vrlo malo politike, dominira želja pokreta „"Dosta je bilo"“ da putem ucena dođe na vlast u ovoj beogradskoj opštini.

"Vidimo da Sašu Radulovića ne obavezuju nikakvi principi", navodi LDP dodajući da Radulović i pokret DJB već dve godine "lažu" o LDP, a sada menjaju mišljenje i LDP im postaje prihvatljiv partner za formiranje vlasti na Vračaru, ali da principi LDP nisu na prodaju.

Ne dozvoljavamo Vam da od Vračara napravite novi Savski venac, poručio je LDP.

"Valjda elementarni red nalaže da iza svojih reči stojiš i da sa onima koje si tako obeležio ne želiš da razgovaraš", ukazuje LDP i dodaje da niko do Radulovića, a ni posle njega, neće moći na takav način da sarađuje sa LDP-om.

LDP isitče da ne može biti odgovorna zato što su izborne komisije u Vojvodini, na Vračaru i Starom gradu vratile liste pokreta "Dosta je bilo", iako su to bile neke od optužbi na račun LDP-a od strane Saše Radulovića koje zbog vlasti isto tako zaboravlja.

LDP kaže i da neće moći da pređe preko toga zbog malo vlasti i partijskih pogodbi "iza kojih uvek idu truli kompromisi".

Takođe navode da LDP ne obavezuju dogovori DJB sa DS, pošto , kako kažu, populizam, demagogija i laganje nikada nisu bili njihovi principi i da su spremni da plate bilo koju cenu zbog toga.

Navodeći da je bolje biti pristojna opozicija, nego vlast od koje će se stideti, LDP navodi da ne želi da se bavi motivima DS, koja je, kako smatraju, "očigledno ucenjena".

LDP kaže da njihovo delovanje i saradnja sa pokretom "Dosta je bilo", kao i sa svim ostalim strankama i pokretima, mora biti zasnovana na zajedničkoj politici, principima i vrednostima koji su zajednički sadržalac bilo kakve saradnje.

LDP napominje i da ne zna šta Radulović misli o najvažnijim pitanjima u ovoj zemlji, o odnosima sa Kosovom, putu Srbije u EU, ljudskim pravima, odnosima u regionu, ulasku u NATO, a sebi daje za pravo da deli lekcije o moralnosti i pristojnosti, lišen bilo kakvog vaspitanja i pristojnog međusobnog poštovanja.

LDP kaže da su svi principi transparentosti prihvatljivi, a posebno principi depolitizacije i departizacije, ali pitaju Radulovića zašto te principe nije sproveo na opštini Savski venac, gde, kako kažu, već dve godine vrši vlast sa SPS, PUPS, JS, SDPS.

Oni poručuju Raduloviću i da je prekršio princip moralne kažnjivosti onih koji "preleću" sa jedne liste na drugu, jer su ušli u vlast bez učešća na izborima, odnosno primanjem u svoje redove ljudi koji su došli sa druge liste.

LDP napominje i da su to uradili u Čačku, Vršcu, Novom Sadu, a da su princip stranačkog zapošljavanja DJB "najbolje sproveli na Savskom vencu".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара