Đorđević sa Marinelijem o saradnji Srbije i NATO

Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa šefom NATO Vojne kancelarije za vezu u Beogradu, brigadnim generalom Ćezareom Marinelijem, o unapređenju saradnje između Srbije i NATO kroz Program Partnerstvo za mir i o saradnji Vojske Srbije sa KFOR-om.

Đorđević je istakao da NATO Vojna kancelarija za vezu u Beogradu predstavlja važan kanal komunikacije između Srbije i Komande Združenih snaga u Napulju po pitanjima vojne saradnje sa Alijansom.

Naglasio je značaj NATO Vojne kancelarije za vezu u Beogradu u procesu usaglašavanja, pripreme i realizacije aktivnosti međunarodne vojne saradnje između Srbije i NATO.

"Posebno cenimo proaktivan pristup i inicijativu Kancelarije u produbljivanju saradnje u oblastima u kojima je ona već uspostavljena", rekao je Đorđević.

Podsetio je da je u skladu sa Prezentacionim dokumentom za pristupanje Programu PzM, Srbija promovisala Centar ABHO u Kruševcu kao nacionalni kapacitet koji se može staviti na raspolaganje za regionalne i šire međunarodne potrebe.

Marineli je izneo pozitivne utiske nakon posete Centru ABHO u Kruševcu i istakao da će njegova Kancelarija dati punu podršku razvoju Centra pod okriljem zajednice Partnerskih centara za obuku i obrazovanje, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Takođe, istakao je podršku koju NATO pruža razvoju kapaciteta TRZ Kragujevac kroz NATO/PzM Poverenički fond za delaboraciju viška ubojnih sredstava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво