SNS: Građani rekli "ne" cirkuskoj predstavi u Savamali

Srpska napredna stranka je, povodom opozicionog skupa zbog nedavnog rušenja objekata u beogradskoj Savamali, izrazila zadovoljstvo što su građani i danas, kao i na izborima 24. aprila, rekli odlučno "ne" toj, kako je navedeno, "cirkuskoj predstavi".

"Stara-nova Demokratska stranka sa svojim koalicionim partnerima Dveri-DSS, i liderima Bojanom Pajtićem, Borisom Tadićem i Sandom Rašković Ivić, održala još jednu cirkusku predstavu pred zavidnim brojem svojih pristalica - od ukupno 270 ljudi", piše u saopštenju.

SNS u saopštenju izražava zadovoljstvo što su građani nedvosmisleno rekli odlučno "ne" onima koji su bili jedino uspešni u "brutalnom pljačkanju narodnih para, pustošenju državne imovine i razaranju svih institucija, a čija se politika i dalje zasniva isključivo na svakodnevnim lažima i obmanama".

Funkcionerka SNS-a Marija Obradović ocenila je da broj okupljenih građana na protestu zbog rušenja objekata u Savamali svedoči koliko je ozbiljna akcija opozicije.

Obradović je rekla da se, prema podacima policije, na današnjem protestu DS, SDS i DS S okupilo ukupno 348 ljudi.

"Ukoliko govorimo o ozbiljnom protestu, mislim da bi tu morao da bude mnogo veći broj ljudi", rekla je Obradovićeva Tanjugu i dodala da to pokazuje da "nema ozbiljne akcije".
Obradović je rekla da kao građanka veruje u institucije i da očekuje da će nadležni organi rešiti slučaj rušenja objekata u Savamali, kao što su rešili i mnoge druge slučajeve u prethodnom periodu.

Ona je dodala i da su nadležni organi pri rešavanju tog, ali i prethodnih slučajeva, bili izloženi velikom pritisku i podsmehu, sumnjičavosti različitih stranaka.

"Verujem da će institucije uspeti da reše ovaj slučaj i istovremeno se nadam da stranke opozicije neće morati da okupljaju 348 ljudi, koliko ih je danas bilo, sve sa snimateljima i novinarima", rekla je Obradovićeva. 

Demokratska stranka održala je ranije danas protest u Hercegovačkoj ulici, a na njen poziv - i SDS i DSS. Na skupu je ponovljen zahtev za ostavku ministra unutrašnjih poslova i drugih odgovornih u MUP-u, kao i krivičnu odgovornošt aktera i inicijatora rušenja objekata u Savamali.  

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво