Vučić za RTS: Stabilnost u regionu je najvažnija

Za demokratski kapacitet je veoma važno da skupovi opozicije i vlasti u Banjaluci proteknu mirno, poručio je iz Valjeva premijer Aleksandar Vučić. To bi pokazalo našu zrelost, rekao je Vučić za RTS istakavši da je stabilnost najvažnija.

Premijer Vučić zamolio je sve aktere u Banjaluci da sve protekne mirno.

"Situaciju pratimo cele noći sa organima Republike Srpske i uz sitnije stvari koje se dešavaju nije bilo do sada problema", rekao je premijer za RTS i dodao da su uspeli da izbroje tačan broj autobusa koji dolaze i na miting vlasti i opozicije.

Prema njegovim rečima, važno je za demokratske kapacitete da sve protekne mirno i to bi pokazalo zrelost. 

Vučić kaže da se čuo sa nekim od političkih aktera obe strane i oni su ga uveravali da će dati sve od sebe da protesti proteknu mirno.

Premijer je rekao da se u regionu dešavaju čudne stvari i da je najvažnije da se sačuva stabilnost.

Premijer se pozvao na primere iz regiona, podsećajući da u Makedoniji stranci neprestano pomeraju datum izbora, da u Hrvatskoj nema kvoruma iako imaju novu vladu, da u Prišštini nema sednice parlamenta bez suzavca, a u Podgorici je, kako je rekao, bilo neprijatno gledati ono što se juče dogodilo. 

"Ima i naše nesposobnosti, ali ima i uticaja drugih koji sanjaju neka proleća", kaže Vučić.

"Za ekonomski napredak nam je potrebna stabilnost", kaže Vučić, koji je zamolio sve ljude koji učestvuju na protestima da sve protekne mirno i da posle skupa zajedno odu u kafanu da nešto pojedu i popiju, da se pokaže demokratska kultura.

Vučić je rekao da to što su neka lica zadržana na granici predstavlja rutinski posao.

Premijer je istakao da je spreman da ide u Banjaluku, kada bude potrebe, pa i danas.

"Svi ćemo mirno veče da dočekamo i da se ponosimo srpskom demokratskom kulturom", uveren je Vučić, dodajući da ćemo uspeti da izbegnemo "neke zamke".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво