Sprečeno 120 osoba iz Srbije da odu u Banjaluku

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je za RTS da je MUP tokom čitavog dana komunicirao sa kolegama iz Republike Srpske i da je premijer Vučić kao koordinator službi bezbednosti obavio sastanak sa službama na kome je razmotrena situacija Banjaluci. Sprečeno je oko 120 lica iz Srbije koji su hteli da se priključe nekom od skupova u Banjaluci, rekao je ministar i dodao da su za Srbiju najvažniji mir i stabilnost u regionu.

Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je MUP Srbije u komunikaciji sa MUP-om Republike Srpske i da se razmenjuju informacije.

"Sprečili smo oko 120 lica iz Srbije da odu u Banjaluku i da se priključe nekom od skupova", rekao je Stefanović.

Istakao je da se primenjuju mere i da su otkriveni pripadnici više naroda kako pokušavaju da dođu u Banjaluku i izazovu incidente.

"Svako lice koje se nalazi na teritoriji Srbije i namereva da tako nešto uradi nalazi se pod opservacijom", rekao je Stefanović i poručio da Srbiju zanima samo mir.

Podsetio je da u regionu ima mnogo nestabilnosti i poručio da ljudi moraju da shvate da nam je potrebna stabilnost i mir.

Stefanović je rekao da će Srbija imati dinamičan rast u narednoj godini i lidersku poziciju u regionu, ali je upozorio da investitori neće dolaziti u region nestabilnosti.

"Sve što je Aleksandar Vučić radio do sada za RS, samo je radio da pomogne", rekao je ministar Stefanović i dodao da Srbija traži samo mir i bezbednost i da svi shvate da je za Srbiju pobeda mirna Republika Srpska.

"Učinićemo sve u našoj moći da pomognemo da se sutra ništa ne desi. U politiku se ne mešamo ali hoćemo mir", poručio je Stefanović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво