"Dosta je bilo": Uslovi DS-u za koaliciju na Vračaru

Pokret "Dosta je bilo" saopštio je u javnom obraćanju Demokratskoj stranci uslove pod kojima je spreman na koaliciju u opštini Vračar.

DJB traži da se jasno napravi podela između političkih funkcija i profesionalnih mesta u javnom sektoru, te da na profesionalne funkcije treba da budu postavljeni kadrovi izabrani putem javnog konkursa.

"Na funkcije moraju da dođu novi, neukaljani ljudi. Zbog toga bivši predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović (DS) ne može ponovo postati predsednik opštine, predstavljati 'novo lice' i sprovoditi novu politiku potpune transparentnosti za kakvu se zalaže 'Dosta je bilo'", stoji u obraćanju tog pokreta.

U saopštenju se napominje da se zahteva uvođenje potpune transparentnosti trošenja javnog novca i javnog obavljanja vlasti, kao i da se objave svi ugovori sa pravnim i privatnim licima koje je sklopila opština, da se svakog meseca kaže na šta je potrošen svaki dinar i ko ga je tačno dobio.

"Ovo se naravno ne odnosi na zaposlene. Transparentnost važi i retroaktivno za postupanje sa opštinskim novcem prethodnih godina. Svi ovi detaljni podaci moraju biti dostupni na sajtu opštine", navodi se u saopštenju DJB-a.

DJB zahteva da se izvrši i javno objavi popis opštinske imovine, ko je i pod kojim uslovima koristi, te da se urade sistematizacije radnih mesta za celokupnu opštinsku upravu, sva javna preduzeća i ustanove u nadležnosti opštine Vračar, kao i da se objave sve dosadašnje sistematizacije radnih mesta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара