Vesić: Žuto-crna koalicija na Starom gradu, to nikad nije bilo

Formiranjem koalicije DS i SRS na Starom gradu, radikali su uvedeni u vlast u jednoj centralnoj opštini gde nikada nisu imali poverenje građana i to predstavlja rušenje demokratije i izigravanje izborne volje građana, poručio je funkcioner SNS-a Goran Vesić.

Vesić je na pres konferenciji, nazivajući tu koaliciju "žuto-crnom koalicijom", rekao da su u njoj pored Pajtića i Šešelja i "Tadić, Čeda Jovanović, Boško Obradović, Sanda Rašković Ivić", te da to pokazuje da bi oni svuda u Srbiji napravili takvu koaliciju da su bili u prilici.

To, dodao je, pokazuje i da je lider SNS-a Aleksandar Vučić bio u pravu, kada je u izbornoj kampanji tvrdio da će im trebati 24 sata da se udruže.

"Nisu u prilici, jer su doživeli izborni fijasko, umesto da formiraju vlast postali su cenzus koalicija, i zato što nisu u prilici Srbija može da napreduje", rekao je Vesić.

On je dodao da formiranje koalcije DS i SRS pokazuje da Pajtić može da bude u vlasti sa svakim, samo da zadrži privilegije.

Vesić tvrdi i da je razlog za protest opozicije posle saopštavanja izbornih rezultata bio u suštini da se skrene pažnja javnosti s dogovora Pajtića i Šešelja, a to je, dodao je, bila namera i protesta održanog u Beogradu pre dva dana.

Smatra i da taj dogovor "nije od juče", a novinarima je pokazao i fotografiju sa prošlogodišnje promocije knjige Vojislava Šešelja koja je održana upravo u sali opštine Stari grad.

"Nama je jasan plan Pajtića, on posle debakla nema šta da ponudi biračima, osim da pokuša da preživi na vlasti po svaku cenu. Stari grad nije siromašan i jasno je da on neće prezati ni od čega da zadrži vlast na toj opštini", rekao je Vesić.

Upitan da li će SNS ulaziti u koalicije samo radi očuvanja vlasti, Vesić je rekao da ta stranka ne ulazi u koalicije samo zbog toga.

"Mi nikada nismo rekli da nećemo ući u vlast sa bilo kojom strankom, za razliku od nekih", rekao je Vesić i dodao da su opštinski odbori SNS slobodni da razgovaraju sa onima koji su dobili poverenje, a zatim o tome obaveštavaju centralu koja preocenjuje i donosi odluku sa kim će u koaliciju.

Ponovio je takođe da na republičkom nivou neće biti koalicije sa desnim strankama. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво