DJB podržava pokretanje postupka u Obrenovcu

Pokret Dosta je bilo podržava pokretanje postupka, od strane poverenika za informacije od javnog značaja, zbog sumnje da je navodno 55.000 zdravstvenih kartona Obrenovčana stavljeno na uvid kineskoj kompaniji "Mei Ta", protivno zakonom garantovanim pravima na tajnost ličnih podataka o zdravlju.

U saopštenju DJB se navodi da je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković otkrio taj podatak za Insajder, da bi, nakon reagovanja poverenika, izjavio da to nikad nije rekao.

Čučković je ranije danas u Obrenovcu izjavio da su svi građani tog mesta koji su konkurisali za posao u fabrici u izgradnji "Mei Ta" u Bariču pristali na zdravstveni pregled radi zaposlenja i da tu nema nikakve afere, već da je to zloupotrebljeno u predizbornoj kampanji.

Kako kaže, niko nije uzeo građaninu Obrenovca karton i dao ga nekom na uvid, a da on nije na to pristao.

Šabić je juče saopšto da je zbog navoda da se to dogodilo pokrenuo postupak nadzora.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво