Mirović: Odluka o pokrajinskom premijeru za dve, tri nedelje

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da je plan te stranke da do početka juna budu konstituisane Skupšština Vojvodine i Pokrajinska vlada, a da će odluka o pokrajinskom premijeru biti doneta u naredne dve ili tri nedelje.

Mirović je rekao i da jošš nije izvesno ko će, sem SNS-a i Saveza vojvođanskih Mađara ući u Pokrajinsku vladu, dodajući i da jošš nisu doneli odluku ko će biti budući pokrajinski premijer.

"Jednostavno, u ovom trenutku takvu odluku nismo doneli", izjavio je Mirović za Radio-televiziju Vojvodine.

On kaže da za mandatara Pokrajinske vlade u ovom trenutku postoji više kandidata i da će ime biti poznato u naredne dve ili tri nedelje.

"Podsećam vas da uskoro SNS ima i skupštinu stranke zakazanu za 28. maj i mi ćemo u narednom periodu definisati i ime kandidata za predsednika pokrajinske vlade", naveo jeMirović.

Na pitanje novinara koju bi potez prvi povukao ukoliko bi on sam bio izabran na tu funkciju, Mirović je rekao da ne odgovara na hipotetička pitanja.

Ponovio je da će okosnicu buduće vladajuće većine činiti SNS sa Savezom vojvođanskih Mađara, kao i da SNS želi što širu koaliciju na pokrajinskom nivou ali da još nije izvesno ko će u nju ući.

"Namera je da imamo što širu koaliciju jer je posao koji nam predstoji ogroman, nova politika, novi ljudi, novi elementi za rešavanje problema u pojedinim oblastima.

Na pitanje da li će se u novoj većini naći i Liga socijaldemokrata Vojvodine, s obzirom da je lider SVM-a Ištvan Pastor to već javno predložio, Mirović kaže da će okosnicu rada budeće Pokrajinske vlade činiti program SNS za Vojvodinu.

"Saslušaćemo sve ideje, pa i ideju od gospodina Pastora, ali je u ovom trenutku teško reći ko će još od drugih stranaka biti u toj koaliciji", naveo je i napomenuo da će kao bitan faktor na to uticati i razgovori o sastavu buduće Vlade Srbije.

Od poslova koje treba obaviti u Vojvodini u kratkom roku, on je naveo rebalans budžeta koji se može očekivati na jesen i on će sadržati nove prioritete kada je reč o oblastima za koje je Vojvodina nadležna.

"U odnosu na postojeću politiku sukoba, buduća Pokrajinska vlada će voditi politiku saradnje", kaže Mirović i dodaje da će se to ogledati kroz dogovore sa Vladom Srbije i lokalnim samoupravama o prioritetima koji ih mogu okupiti.

Prema njegovim rečima, ti prioriteti se tiču važžnih infarastrukturnih projekata, poput izgradnje puta Novi Sad - Ruma, zaostalih radova na zgradi Narodnog pozoriššta u Subotici, rekonstrukcije držžavnih puteva prvog i drugog reda u pokrajini, projekti u zdravstvu, modela subvencionisanja u poljoprivredi.

Mirović je istakao i da će buduća Pokrajinska vlada morati mnogo da šštedi jer je do sada, kako je rekao, "bilo mnogo rasipnišštva o čemu je najbolje presudila javnost na izborima".

Na pitanje da li će afere na kojima je SNS insistirala u kampanji biti procesuirane, kažže da je to pitanje za tužžilaštvo i sud.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво