Kozarev: Ne diskriminisati Srbe na KiM

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev rekao je da nema potrebe za diskriminacijom onih građana na Kosovu i Metohiji, koji imaju pasoše koje im izdaje Koordinaciona uprava MUP-a Srbije.

Dušan Kozarev je u izjavi novinarima rekao da je, pošto se najavljuje beli Šengen za isprave koje izdaju institucije u Prištini, onda potpuno logično da se ne diskriminišu oni koji su nosioci isprava u našem sistemu i naših pasoša sa teritorije KiM.

Kozarev je podsetio da je izdavanje pasoša građanima na KiM, preko Koordinacione uprave u Beogradu, praktično bila neka vrsta zaštite u vidu garancija koje je Republika Srbija dala EU a koja ranije nije smatrala da prostor KiM ispunjava uslove za beli Šengen.

"“Kako sada takvi uslovi nisu na snazi i kako je praktično evropski stav da i KiM kao prostor ispunjava standrade za beli Šengen onda smatramo da nema potrebe za bilo kakvom vrstom diskriminacije bilo koga u zavisnosti od toga koju vrstu isprave nosi",” rekao je Kozarev.

Poenta je da ako je adresa imaoca pasoša na KiM, a KiM je bezbedan sa stanovišta belog Šengena, onda nema potrebe da taj neko bude ograničen u pogledu slobode kretanja kroz šengenski prostor, zaključio je Kozarev.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи