Nikolić pozvao Si Đinpinga da poseti Srbiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je zvanični poziv predsedniku NR Kine Si Đinpingu da poseti Srbiju i predložio datum posete, što bi bio dobar podsticaj za unapređenje već dobre saradnje dveju zemalja.

Pres služba predsednika saopštila je da je Nikolić poziv svom kineskom kolegi da poseti Srbiju, uručio ambasadoru NR Kine u Beogradu Li Mančangu.

U razgovoru sa ambasadorom Li Mančangom, predsednik Nikolić je istakao da je za Srbiju saradnja sa Narodnom Republikom Kinom od strateškog značaja, pre svega zbog tradicionalnog prijateljstva i razumevanja dva naroda, a zatim i zbog brojnih zajedničkih privrednih projekata.

U tom smislu, predsednik Nikolić je predložio da Srbija i Kina potpišu sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu.

Ambasador je rekao da će Kina sa zadovoljstvom potpisati sa Srbijom, kao prvom zemljom, sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu.

Informisao je predsednika Nikolića da je u prethodnih mesec dana razgovarao sa predstavnicima kineskih kompanija koje posluju u našoj zemlji. Sve te kompanije izrazile su interes za novim investicijama u srpsku privredu, rekao je ambasador Li Mančang.

Predsednik Nikolić je istakao da je Srbija stvorila povoljan poslovni ambijent za strane investicije i izrazio očekivanje da će se zbog toga vrlo brzo povećati obim zajedničkog poslovanja kineskih i srpskih kompanija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи