Mogerini: Pojačati primenu sporazuma Beograda i Prištine

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je da je u dijalogu Beograda I Prištine potrebno pojačati implementaciju postignutih sporazuma.

Mogerini sa kolegom Dimitrisom Avramopoulosom boravi u Prištini, gde se najpre sastala sa kosovskim premijerom Isom Mustafom.

Reagujući na izjavu Hašima Tačija da treba promeniti nivo dijaloga Beograda I Prištine, Mogerini je navela da o tome nisu diskutovali.

"O nivou dijaloga nismo diskutovali. Ne znam da li Beograd deli to mišljenje, ali sigurno da će se u nastavku diskutovati i o tome", rekla je Mogerini na konferenciji za novinare.

Navela je činjenicu da je prošle godine potpisano mnogo sporazuma i da je sada potrebno pojačati implementaciju sa obe strane, što je bitno za kredibilitet dijaloga.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво