Udovičić: Projektom sa UNIDO posao za nekoliko hiljada mladih

Zahvaljujući saradnji Vlade Srbije i Organizacije ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) u naredne četiri godine u Srbiji će da bude zaposleno između 3.000 i 6.000 mladih, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Udovičić je otvarajući Konferenciju u Palati Srbije, na kojoj je predstavljen zajednički projekat, istakao da će Vlada Srbije i UNIDO obučiti 3.500 preduzetnika, podržati 1.000 biznisa i finansirati 600 najboljih preduzetničkih ideja.

"Nova radna mesta najpotrebnija su Srbiji. Nezaposlenost moramo da rešimo što pre, veliki problem predstavlja nam neaktivnost mladih na tržištu i zato smo pokrenuli ovaj projekat sa UNIDO, kome se radujem pre svega kao mlad čovek, a potom kao član Vlade. Naš zadatak i cilj je da stvorimo što bolje uslove za mlade da bi oni ostali da rade u svojoj zemlji", istakao je Udovičić.

Podsetio da je Vlada Srbije 2016. godinu proglasila godinom preduzetništva.

"Želimo da ojačamo kulturu preduzetništva, kao i da jačamo saradnju industrije i obrazovanja i na taj način stvaramo nova radna mesta", poručio je Udovičić. Stalna koordinatorka UN u Srbiji Irena Vojačkova Solorano istakla je da joj je zadovoljstvo što će Vlada Srbije i UNIDO naredne četiri godine zajedno pomagati mladima.

"Znamo koliko je važno da mladi imaju posao, upravo zato radujemo se ovom projektu i uvereni smo da ćemo ostvariti cilj, zaposliti mlade i razviti duh preduzetništva", istakla je ona.

Projekat, koji ima sve preduslove da bude uspešan, predstavio je Mateo Landi, UNIDO ekspert za razvoj i zapošljavanje mladih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво