Borko Stefanović: Lažna levica svaki put izneverila

U Srbiji postoji potreba za jednakošću, solidarnošću, socijalnom pravdom i socijalnom državom, ali problem je što su oni koji su se predstavljali kao levica svaki put okrenuli leđa radnicima, poručio je predsednik Levice Srbije Borko Stefanović.

Stefanović je, posle polaganja venaca na spomenik vođi socijalističkog pokreta u Kraljevini Srbiji Dimitriju Tucoviću na Trgu Slavija, rekao da je u svetu rada u Srbiji situacija veoma teška.

"Niko se ne pridržava Zakona o radu, zamrlo je sindikalno organizovanje, jer njihove vođe prave stalne kompromise sa vlašću, ko god je na vlasti", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, perspektiva levice u Srbiji je dobra, mada to građani, rekao je, nisu prepoznali.

Stefanović je istakao i da u Srbiji danas niko ne obeležava Prvi maj – sindikati zbog Uskrsa, a od partija leve orijentacije postoje samo Levica Srbije i Socijaldemokratska unija (SDU), dok su ostalo partije "lažne levice".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво