Stefanović: Očekujem miran skup opozicije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da protest opozicije protekne u miru i poručio da policija neće dozvoliti da iko narušava javni red i mir.

"Što se nas tiče, dobrodošli su i mogu da organizuju bilo šta i da se na miran i demokratski način okupe, i dozvolićemo to. A pretpostavljam da im neće biti teško da ujedinjeni okupe više desetina hiljada ljudi", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Rekao je da je mirno okupljanje, na demokratski način i uz poštovanje javnog reda i mira, moguće, ali je istakao da predstavnicima opozicionih stranaka neće biti dozvoljeno da "tuku žene" i da budu nasilni, odnosno da neće moći da narušavaju javni red i mir.

"To neće moći ni oni niti bilo ko drugi. Što se tiče policije, oni mogu da se okupe na potpuno miran način", rekao je Stefanović.

Dodao jr da će policija na uobičajen način organizovati praćenje tog skupa i da očekuje da će on proteći mirno.

Stefanović je rekao da se nada da opozicija neće pribegavati "metodama kojima su pribegavali pre nekoliko dana" i da će poštovati zakon, a pre svega, Zakon o javnom okupljanju, koji predviđa rokove, način i organizaciju skupova, kako bismo imali red, demokratiju i mir.

"Očekujem da to protekne redovno i mirno i videćemo, pratićemo situaciju tokom dana", rekao je Stefanović.

"Krivične prijave za sve koji su remetili rad RIK-a"

Stefanović je rekao da je policija nastavila, u saradnji sa tužilaštvom, istragu tokom koje je saslušano više osoba koje su prisustvovale incidentu u RIK-u.

Stefanović je naveo da će biti saslušani i članovi komisije i dodao da će svi koji su pokušali nasiljem da ugroze izborni proces i mešaju se u rad RIK-a biti predmet krivičnih prijava.

"Biće saslušani i ljudi iz RIK-a, i svi oni koji su te noći bili i učestvovali daće iskaz, a onda ćemo narednih dana sa tužilaštvom videti da li postoji osnov za podizanje odgovarajućih prijava i videćemo šta će biti kvalifikacije", rekao je Stefanović.

Dodao je da će se analizirati sve, i svi oni koji su pokušali nasiljem da ugroze izborni proces i mešali se u to tokom prethodne dve, tri noći čineći pritiske na RIK, kao i svako protivzakonito postupanje biće predmet krivičnih prijava.

"Što se tiče zahteva koje će SNS ispostaviti, naš pravni tim radi na tome i za nekoliko dana ćemo izaći sa tim, kad krivične prijave budu podnete", rekao je Stefanović novinarima.

Ministar je rekao i da se nada da će uskoro biti nađeni i uhapšeni napadači na generalnog direktora Fudbalskog kluba Partizan, Miloša Vazuru.

"Policija je identifikovala lica koja su učestvovala u napadu na Miloša Vazuru. Trenutno ne znamo gde su, ali se nadamo da ćemo uskoro znati", rekao je Stefanović.

Partizan je u saopštenju naveo da su trojica huligana 28. aprila oko 13.30 ispred službenog ulaza u prostorije kluba u Humskoj ulici napala Vazuru i teže povredila njegovog vozača i pripadnika obezbeđenja.

Na pitanje o istrazi ubistva pevačice Jelene Krsmanović, Stefanović je rekao da policija danonoćno istražuje taj slučaj, ali nije hteo da govori o detaljima istrage.

"Čitao sam šta mediji pišu o ubistvu, ali jedino što bih rekao jeste da pisanje medija nije ni blizu istine", rekao je Stefanović.

Pevačica Jelena Krsmanović je nađena mrtva 3. aprila na nasipu u borčanskom naselju Crvenka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво