Nikolić završava trodnevnu posetu Džakarti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je, trećeg i poslednjeg dana zvanične posete Indoneziji, obišao kompaniju Salim Grup, koja je zainteresovana za širenje investicija u Srbiji, zatim je boravio u Nacionalnom arhivu, a potom razgovarao sa srpskom dijasporom u toj zemlji.

Kompanija Salim Grup je najveći konglomerat u Indoneziji, koji godišnje ostvari prihod od preko 70 milijardi američkih dolara i posluje u više od 50 zemalja širom sveta.

Predsednik kompanije Entoni Salim detaljno je informisao predsednika Nikolića o poslovanju koje pokriva brojne oblasti, poput prehrambene industrije, hemijske industrije, automobilske industrije, građevinarstva, poljoprivrede, energetike, telekomunikacija, turizma i ugostiteljstva, saobraćaja, rudarstva i brojnih drugih.

Ono što je posebno privuklo pažnju predsednika Nikolića bili su planovi predsednika Salima za ulaganja u srpsku privredu.

U Inđiji bi tokom sledećeg meseca trebalo da počne sa radom fabrika nudli, koja će poslovati u okviru sistema kompanije Salim Grup. Ta kompanija planira i da proširi poslovanje u Srbiji, odnosno da do polovine naredne godine utrostruči svoja ulaganja u srpsku privredu.

Tokom posete Nacionalnom arhivu, Nikolić je rekao da u odnosima dve zemlje ne postoji nijedna stranica u našim arhivama koju bismo želeli da sklonimo.

"Naše prijateljstvo je bez mrlje. Državnici treba uvek da imaju na umu da će njihovi potezi jednog dana biti u arhivama. Juče smo predsednik Đoko Vidodo i ja otvorili vrata prijateljstva koja su 58 godina bila zatvorena", rekao je predsednik Srbije.

Predsednik se sastao i sa prestavnicima srpske dijaspore u Džakarti sa kojima je razgovarao o mogućnostima privredne saradnje dve zemlje.

Tom prilikom podeljene su brošure u kojima su objašnjene mogućnosti i načini za investiranje, kao i koje pogodnosti Srbija nudi stranim investitorima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи