General Diković proglašen nepoželjnom osobom na Kosovu

Kosovski ministar spoljnih poslova Petrit Selimi doneo je odluku kojom se načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković proglašava za nepoželjnu osobu i zabranjuje mu se ulazak na Kosovo, preneo je "Zeri".

U odluci objavljenoj na sajtu portala Zeri, navodi se da se general Ljubiša Diković proglašava nepoželjnom osobom i da mu se zabranjuje ulazak na Kosovo.

Prema toj odluci, MUP Kosova i sve druge službe zadužene su za ostvarivanje te odluke.

Kako se navodi, osnov za donošenje te odluke je u "sporazumu između Kosova i Srbije, kojim se MIP Kosova ovlašćuje da daje dozvole za ulazak srpskih zvaničnika na Kosovo".

Selimi se u zabrani poziva na navode beogradskog Fonda za humanitarno pravo, u vezi sa ratnim zločinima u Rudnici, prenosi Tanjug.

Inače, juče je Prvi osnovni sud u Beogradu naložio Fondu za humanitarno pravo i bivšoj direktorki Fonda Nataši Kandić da Ljubiši Dikoviću isplate 550.000 dinara odštete zbog objavljivanja neistinitih optužbi u publikaciji "Dosije Ljubiša Diković".

Sud mu je priznao naknadu štete zbog pretrpljenog duševnog bola usled povrede časti i ugleda iznošenjem u javnost netačnih činjeničnih optužbi i vrednosnih sudova koji imaju uvredljivu konotaciju i povređuju ljudsko dostojanstvo.

Selimi je ranije za nepoželjnu osobu na Kosovu proglasio i lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво