Vučić: Nećemo dozvoliti da nas Hrvatska ucenjuje

Vlada Republike Srbije zaprepašćena je odlukom Hrvatske da ne podrži evropski put Srbije.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić reagovao je u saopštenju medijima na odluku Hrvatske da ne da saglasnost na otvaranje poglavlja 23.

"Vlada Republike Srbije zaprepašćena je odlukom Hrvatske da ne podrži evropski put Srbije. Za takvu odluku, Republika Hrvatska nije imala ni jedan jedini valjan razlog. Srbija je primila k znanju stav Republike Hrvatske i Srbija neće dozvoliti da je bilo ko u Evropi i svetu, pa ni Republika Hrvatska, na bilo koji način ucenjuje, ponižava i nipodaštava", navodi se u saopštenju.

Premijer poručuje da je Srbija zemlja slobodarskog naroda i da nikada neće biti vreća za udaranje bilo kome.

O odluci Hrvatske Vučić, koji je i lider SNS-a, govorio je i na predizbornom skupu te stranke u Novom Sadu. Rekao je da Srbija neće nikoga moliti i da neće menjati svoje zakone samo zato što to Hrvatska traži. "Nećemo uputiti nijedan telefonski poziv", poručio je Vučić.

Na sastanku komiteta za proširenje EU u Briselu, Hrvatska nije dala saglasnost za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima Srbije i EU. Konsultacije i razgovori o tom pitanju u telima EU biće nastavljeni sledeće nedelje.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво