Džžons uručio Vučiću Mapu puta i pohvalio napredak

Izvršni direktor za Evropu i Evroaziju u Ministarstvu trgovine Sjedinjenih Američkih Država Skip Džons uručio je srpskom premijeru Aleksandru Vučiću „Mapu puta - strategiju razvoja ekonomskih odnosa Srbije i SAD i ocenio da je Vlada Srbije ostvarila impresivan napredak donošenjem seta zakona koji reformišu poslovanje.

Džons je naveo da je među njima i Zakon o radu, i da je od ključnog značaja njihova potpuna primena, kao i transparentnost tenderskih procesa i borba protiv sive ekonomije i korupcije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je upoznao američku delegaciju sa dobrim rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera koje se preduzimaju sa ciljem da se poboljša poslovno okruženje u Srbiji.

Srpski premijer je istakao da će otvaranje direktne avionske linije "Er Srbije" između Beograda i Njujorka olakšati kontakte poslovnih ljudi i time značajno doprineti jačanju ekonomskih veza Srbije i SAD.

Očekuje veće prisustvo američkih investitora, što bi značilo i prenošenje radnih navika i preduzetničkog duha srpskim radnicima.

"Mapa puta“ - strategija razvoja ekonomskih odnosa Srbije i SAD je dokument koji je Ministarstvo trgovine SAD izradilo posle posete premijera Vučića Vašingtonu, a na osnovu inicijativa iznetih tokom njegovih razgovora sa američkim zvaničnicima.

U "„Mapi puta"“ se ističe da je potrebno da budu osnažene trgovinske i druge ekonomske veze dveju zemalja i zbog važnosti srpsko-američkog partnerstva za stabilnost i napredak regiona. 

Američka strana smatra da su u Srbiji značajno poboljšani uslovi za strane investitore i da je to razlog što sve više kompanija iz SAD razmatra mogućnost investiranja.

Zato je spremna da sa srpskom Vladom radi na podsticanju međusobne trgovine i ulaganja u oblasti informacione i komunikacione tehnologije, energetike, infrastrukture, proizvodnje delova za automobilsku industriju, kao i zdravstvene zaštite. To podrazumeva i proširenje poslovanja američkih kompanija koje su već prisutne na srpskom tržištu, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво