Đurić: Brisel da reši problem sa blokadom kamiona

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da će premijer Srbije Aleksandar Vučić u nedelju, 3. aprila, posetiti Kosovo i Metohiju, što će, ističe, za narod tog kraja biti snažna podrška u teškom i nestabilnom vremenu. Ističe da niko ne sprečava bilo čiji kamion, sa bilo kakvim materijama da ulazi u centralnu Srbiju i da to što Priština radi nema veze sa privredom ni racionalnim ponašanjem.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da će predsednik Vlade Aleksandar Vučić u nedelju, 3. aprila, posetiti Kosovo i Metohiju.

"Premijer će se sastati sa rudarima "Trepče" u Leposaviću, a posetiće i Kosovsku Mitrovicu. Mislim da je za narod tog kraja to snažna podrška u teškom i nestabilnom vremenu", napominje Đurić.

Već sedam dana nijedno vozilo koje prevozi opasne materije, među kojima su i naftni derivati, iz centralne Srbije nije ušlo na Kosovo zbog mera reciprociteta, a Đurić kaže da to što se dešava sa kamionima nema više nikakvog smisla.

"Mi ne sprečavamo bilo čiji kamion sa bilo kakvim materijama da ulazi u centralnu Srbiju, nismo ometali ni prištinske kamione. Pitam predstavnike EU do kada će tolerisati ovu jednostranu blokadu, koja šteti i privredi i građanima", ističe Marko Đurić.

Kaže da je Priština prešla sve granice i da je ušla u zonu neprihvatljivih ponašanja.

"Mi svakako imamo granice strpljenja i nećemo ćutke gledati. Priča o recipročnim merama je izmišljena. Mi najnormalnije puštamo sve vreme kamione iz Prištine, ali nećemo ćutke čekati da nam interesi budu zgaženi i postoji mali prostor da se taj problem reši", napominje Đurić.

Kaže da ovo što se dešava nema veze sa privredom ni sa racionalnim ponašanjem.

"Pozivamo ih još jednom da reše problem koji su sami stvorili svima nama", kaže Đurić.

Dodaje da nije u planu promena statusa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

"Mi smo ponosni na Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici i na 12.000 studenata koji uče i rade. Ništa se neće menjati i nastavićemo sa podrškom tom univerzitetu, koji je okosnica naše budućnosti na KiM", ističe Đurić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво