Zavetnici održali skup protiv NATO-a u Beogradu

Na protestu u centru Beograda pristalice Srpskog sabora Zavetnici zatražile od Vlade da poništi Zakon o saradnji sa NATO-om i raspiše referendum o daljem približavanju i saradnji sa Alijansom. Učesnici skupa potom su se okupili ispred RTS-a, gde su zatražili bolji medijski tretman i veću zastupljenost u programu.

Predstavnici Zavetnika naveli su da su iz RTS-a dobili obećanje da će večeras biti emitovan prilog o njihovom protestu i najavili da će deo njih ostati ispred zgrade RTS-a u Takovskj ulici do 19.30, kako bi videli da li je obećanje i ispunjeno.

Skup Srpskog sabora Zavetnici počeo je na Trgu Republike, odakle je više hiljada okupljenih mirno pošetalo do RTS-a, a na čelu kolone nosili su veliki transparent "Otpor okupaciji, nije Srbija NATO kolonija".

"Mi zahtevamo da se hitno poništi zakon kojim se Srbija pretvara u NATO koloniju, jer je to čin veleizdaje, jer Srbija time predaje svoj suverenitet NATO alijansi koja je Srbiju bombardovala", poručila je predstavnica pokreta Milica Đurđević.

Đurđevićeva je pozvala pristalice Zavetnika da minutom ćutanja odaju poštu radnicima RTS-a poginulim u NATO bombardovanju.

"Nekada je nacionalni dnevnik RTS-a počinjao pesmom 'Volimo te otadžbino naša', a danas počinje 'Odom radosti' i NATO propagandom", rekla je Đurđevićeva i dodala da je RTS kuća koja sprovodi "antisrpsku politiku".

Na skupu su građani nosili zastave Zavetnika i Srbije, fotografije predsednika Rusije Vladimira Putina i transparente "Ne u NATO" i "NATO marš iz zemlje", dok je sa razglasa puštana patriotska muzika i muzika iz kosovskog kraja.

Okupljeni su skandirali uvrede na račun premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića.

Podršku su im pružili i predstavnici pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije.

Kako je rečeno, današnji skup je samo nastavak protesta protiv NATO-a zbog, "spornog sporazuma koji je Srbija sklopila sa Alijansom i kojim je dozvolila da NATO vojnici slobodno prolaze kroz Srbiju, bez krivične i materijalne odgovornosti".

Zavetnici su na skupu zatražili da bude raspisan referendum, jer smatraju da je pravo naroda da odlučuje o saradnji sa tim vojnim savezom.

Zavetnici su danas Republičkoj izbornoj komisiji podneli listu za parlamentarne izbore 24. aprila, koja nosi naziv "Za slobodnu Srbiju-Zavetnici", a nosilac liste je Milica Đurđević.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво