Vučić: Srbija neće dozvoliti napade na Republiku Srpsku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ne sme, ne može i neće dozvoliti da se presuda Radovanu Karadžiću iskoristi za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku.

Aleksandar Vučić je, na centralnoj državnoj ceremoniji povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije u Varvarinu, rekao da Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije.

"Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednika Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli", istakao je Vučić.

Naglasio je i da će Srbija stati uz svoj narod i štititi njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske.

"Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećemo da pretimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod", rekao je Vučić.

Napomenuo je i da će Srbija uprkos onome što se desilo u prošlosti dati sve od sebe za pomirenje i saradnju sa komšijama u regionu.

Premijer Aleksandar Vučić zakazao je za sutra vanrednu sednicu vlade, a jedina tema će biti presuda Radovanu Karadžiću.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво