Krihbaum: Neotvranje poglavlja 23 i 24 zbog bilateralnih razloga

Predsedavajući Odbora za odnose sa EU nemačkog Bundestaga Ginter Krihbaum rekao je tokom razgovora sa članovima skupštinskog Odbora za evropske integracije, da poglavlja 23 i 24 nisu otvorena iz bilateralnih razloga.

"Razlozi nisu evropski već bilateralni", rekao je Krihbaum i dodao da je uveren da Hrvatska neće biti zainteresovana da blokira njihovo otvaranje, kada drugih 27 članica EU da svoju saglasnost, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Kirhbaum je rekao da će ta dva poglavlja u narednom periodu biti otvorena i ocenio da je neprihvatljivo da zemlje EU "koriste svoju jaču pregovaračku poziciju za ostvarivanje interesa na račun EU, odnosno Srbije u ovom slučaju".

Zamenica predsednika Odbora za evrointegracije Skupštine Srbije Elvira Kovač upoznala je Krihbauma sa aktivnostima Odbora po pitanju usvajanja pregovaračke pozicije za svako poglavlje i dodala da se nada da će se uskoro ispuniti svi uslovi za njihovo otvaranje.

Članica Odbora Dušica Stojković upoznala je Krihbauma sa srpskim modelom formiranja pregovaračke pozicije, kao i sa osnivanjem Nacionalnog konventa i uključivanjem civilnog društva u rad na pregovaračkim pozicijama za svih 35 poglavlja.

Krihbaum je sa članovima Odbora razgovarao i o preprekama Srbije na evropskom putu, migrantskoj krizi, pitanju konkurencije, preduzetništva i drugim pitanjima, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво