Vulin: Hrvatska nikome ne bi trebalo da drži lekcije

Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da je Hrvatska slepa na patnje proteranih Srba, uskraćivanje njihovih imovinskih i penzionih prava, kao i na "svoje ministre koji se ponose ustaškom ideologijom", dodajući i da ta zemlja nikome ne bi trebalo da drži lekcije.

"Zemlja u kojoj se kao najveći praznik proslavlja proterivanje 250.000 državljana te iste države nije zemlja koja bi trebalo bilo kome da drži lekcije", rekao je Vulin Tanjugu.

Vulin je tako komentarisao izjavu potpredsednika hrvatske vlade Bože Petrova koji je kritikovao vlast u Srbiji, jer nije izručila Vojislava Šešelja, koga naziva ratnim zločincem, u Hag kako bi mu presuda 31. maja bila izrečena u njegovom prisustvu.

Vulin kaže da je Hrvatska "slepa na rehabilitaciju i uspon ustaštva", na državne vence streljanim ustašama u Blajburgu, na ignorisanje Jasenovačkog genocida, na ministre u Vladi koji se, kako je rekao, ponose ustaškom ideologijom.

"Hrvatska je slepa na mržnju koja ne dozvoljava da se u Vukovaru postavi i ne razbije ni jedna ćirilična tabla, Hrvatska je slepa na činjenicu da se sveštenici SPC nazivaju koljačima i četnicima", naveo je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво