Princ od Velsa sa suprugom na večeri kod premijera Srbije

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je zajedno sa suprugom Tamarom bio domaćin večere koju je priredio u čast princa Čarlsa i vojvotkinje od Kornvola. Večeri u Domu garde, prisustvovali su ministri u vladi Srbije, zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života i predstavnici diplomatskog kora.

Vučić je zdravcici rekao da je uvern da će prinčevski par spoznati tradicionalno srpsko gostoprimstvo tokom boravka u Srbiji i da će iz naše zemlje poneti najlepša sećanja.

"Dižem ovu čašu za zdravlje princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola, za dobrobit i dalji progres prijateljskog britanskog naroda, za našu zajedničku dobrobit", rekao je Vučić na svečanoj večeri.

"Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija su povezani dugogodišnjim odnosima, uspostavljenim 1937. kad je prvi britanski konzulat otvoren u Beogradu", podsetio je Vučić.

Ukazao je na savezništvo u dva svetska rata i naveo da smo danas suočeni sa izazovima modernog sveta.

"Dobrodošli ste u našu zemlju", rekao je Vučić princu Čarlsu i dodao da se nada da će dolaziti češće.

"Posle poslednje posete princa Čarlsa pre 38 godina i Margaret Tačer dve godine kasnije, ovde nismo videli premijera Velike Britanije, ni princa od Velsa, niti bilo kog toliko značaja iz vaše zemlje, nadam da ćete dolaziti češće u Srbiju, da ćete zavoleti našu zemlju i divne ljude", rekao je Vučić i dodao: „ljudi koje ste sreli večeras su ponosni zbog toga i svi smo uzbuđeni da vas ugostimo ovde i izvinite ako smo negde pogrešili".

Večeri su prisustvovali princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom, kao i zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života Srbije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво