Popović i Fjodorov o unapređenju ekonomske saradnje

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović i prvi zamenik predsednika ruskog parlamenta Nikolaj Fjodorov razgovarali su u Moskvi o načinima za unapređenje ekonomske saradnje između Srbije i Rusije.

Na radnom sastanku Popovića i Fjodorova naglašeno je da postoji ogroman potencijal za razvoj ekonomske saradnje Srbije i Rusije, pre svega u oblastima poljoprivrede i turizma, ali da, nažalost, taj potencijal "nije realizovan u punom obimu", saopšteno je iz SNP.

Tokom razgovora je konstatovano da Srbija ima istorijsku šansu da poveća izvoz u Rusiju, "usled sankcija koje je Moskva uvela EU i Turskoj".

"Turski izvoz u Rusiju, pre uvođenja sankcija, vredeo je oko sedam milijardi dolara. Ako bi srpske firme uspele da se izbore za samo pet odsto tog kolača, srpski izvoz u Rusiju povećao bi se za 350 miliona dolara", naglasio je Popović.

Predsednik SNP je istakao da će učiniti sve da srpski pol?oprivrednici dobiju maksimalnu podršku države da zauzmu upražnjene pozicije turskih proizvođača na tržištu Rusije.

Nikolaj Fjodorov, koji je ujedno i visoki funkcioner ruske vladajuće partije Jedinstvena Rusija, poželeo je sreću zajedničkoj listi Srpske napredne stranke i Srpske narodne partije na predstojećim izborima uz želju da posle izbora novoformirana Vlada Srbije nastavi da razvija još bliže i intenzivnije odnose između Moskve i Beograda.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво