Jovanović: Idemo na izbore da pobedimo Vučića

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović istakao je da su vanredni parlamentarni izbori prilika da se konsoliduje politički život i ojačaju institucije, kao i da na izbore izlazi sa željom da pobedi Vučića.

Čedomir Jovanović smatra da je neophodna promena sistema u kome je sva vlast u rukama jednog čoveka.

"Nakon četiri godine vlasti Vučića, svakome u Srbiji je jasno kako će izgledati naša zemlja ukoliko on i nakon izbora bude mogao da se ponaša onako kako sam misli da treba. Zato na ove izbore idemo da pobedimo Vučića", naglasio je Jovanović.

Takođe, lider LDP-a smatra da nije normalno da "premijer bude i sudija i tužilac i direktor sportskog kluba".

"Ta činjenica ne govori o njegovoj nepobedivosti i snazi, baš naprotiv, ona opisuje Srbiju kao društvo u kojem se ne može još mnogo na način na koji se živelo do sad", istakao je Jovanović u saopštenju.

Inače, Jovanović je naveo da će u fokusu kampanje LDP-a biti krupni ekonomski problemi koji utiču na život građana i zemlju stavljaju na marginu prema svim evropskim parametrima.

"Zato ozbiljan pristup reformama penzionog i zdravstvenog fonda, fonda socijalne zaštite, ali i sistema javnih preduzeća i preduzeća u restrukturiranju predstavlja ključni korak ka konačnom završetku tranzicije u Srbiji", smatra Jovanović.

Lider LDP-a tvrdi da je ključno dovršiti proces pomirenja u regionu i regulisati odnose sa susedima.

"Jedino posvećenošću evroatlantskim integracijama možemo očekivati da će nas svet gledati sa poštovanjem i uvažavanjem, a članstvo u EU i NATO-u ne možemo postići ukoliko nemamo rešene odnose u okruženju", zaključuje Jovanović u saopštenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво