Poslanici glasanjem o setu zakona završavaju rad u ovom sazivu

U Skupštini Srbije počelo je izjašnjavanje poslanika o 10 tačaka dnevnog reda prve sednice redovnog zasedanja, čime će poslanici završiti rad u aktuelnom sazivu parlamenta.

Očekuje se raspuštanje skupštine, s obzirom na najavu premijera Aleksandra Vučića da će predsedniku Tomislavu Nikoliću danas uputiti predlog za raspuštanje parlamenta, čime će se stvoriti uslovi za raspisivanje izbora.

Poslanici će se izjasniti o Predlogu zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, Predlogu autentičnog tumačenja Zakona o privatizaciji, kao i setu kadrovskih odluka.

Među njima su izbor sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, kao i razrešenje funkcije predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu, Prekršajnog suda u Kruševcu, Prekršajnog suda u Jagodini, koje je podneo skupštinski Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Poslanici treba da se izjasne i o odluci o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podneo poslanik Zoran Babić, listi kandidata za izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koje je podneo Odbor za kulturu i informisanje.

Tu je i Predlog odluke o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, koji je podnela Vlada Srbije, i predlog odluke o prestanku funkcije člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

broj komentara 0 pošalji komentar