Читај ми!

Zoran Đorđević novi ministar odbrane

Zakletvom pred poslanicima Zoran Đorđević je stupio na dužnost ministra odbrane, nekoliko dana pre nego što sa ostatkom Vlade pređe u tehnički mandat.

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su Zorana Đorđevića za novog ministra odbrane. Za Đorđevićev izbor glasalo je 165 poslanika, a protiv je bilo osam poslanika. Đorđević je posle glasanja položio zakletvu pred parlamentom.

U  raspravi o predlogu za postavljenje Đorđevića, premijer Aleksandar Vučić je istakao da se njegovim izborom garantuje stabilnost sistema odbrane, u kojem ima teškoća, ali mnogo manje problema i u kojem se svi ponašaju odgovorno i razumeju potrebe Srbije.

Vučić je rekao da je, bez obzira na to što će ubrzo biti raspisani izbori, važno kako će sistem vojske funkcionisati do maja, kad će nova vlada izabrati svoje ministre, budući da je Srbija u "ne jednostavnoj situaciji zbog migrantske krize", kao i zbog toga što ministar odbrane ima specifičan položaj.

Zoran Đorđević je završio Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane, a trenutno privodi kraju doktorske studije, sa disertacijom iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju.

Član je GO SNS-a i Ekonomskog saveta te stranke, a u Ministarstvu odbrane je na funkciji državnog sekretara od avgusta 2012. godine, kada je ministar odbrane bio aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

Master je ekonomskih nauka u oblasti međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina, Grčka – Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju u Beogradu.

Profesionalno iskustvo je sticao na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama ("Komtrejd", "Kabel-iks"...).

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju, o kojima je objavio više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanja, član je udruženja Mensa Srbija.

Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata, dobitnik je, između ostalih, i nagrade "Mihailo Petrović Alas" iz oblasti matematike.

Rođen je u Beogradu 1970. godine, oženjen je i otac dvoje dece, govori engleski i ruski jezik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво