Sutra prva sednica redovnog zasedanja parlamenta

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zakazala je prvu sednicu prvog redovnog zasedanja u ovoj godini za utorak, 1. marta, sa početkom u 10 časova, a na dnevnom redu će biti 11 tačaka.

Na dnevnom redu, između ostalog, biće Predlog zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, koji je podnela Vlada Srbije.

Parlament će razmatrati Predlog autentičnog tumačenja pojedinih odredbi Zakona o privatizaciji, koji je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo , kao i izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Porad toga, na dnevnom redu biće i razrešenje predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu, predsednika Prekršajnog suda u Kruševcu, predsednika Prekršajnog suda u Jagodini, koje je podneo nadležni odbor.

Na ovoj sednici poslanici će razmatrati i razrešenje i imenovanje članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podneo narodni poslanik Zoran Babić, listu kandidata za izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Na dnevnom redu biće i izbor predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, koji je podnela Vlada i predlog odluke o prestanku funkcije člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

broj komentara 0 pošalji komentar