Mihajlović: Dačić namerno dopušta napade na SNS

Seksistički napad potpredsednika SPS-a Predraga Markovića na ministarku Jadranku Joksimović ponovo je pokazao svu neiskrenost lidera socijalista Ivice Dačića i to kako vidi saradnju sa Srpskom naprednom strankom, ocenila je potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović.

"Ne možemo više da se pravimo da ne vidimo dvostruku politiku Ivice Dačića u kojoj on, kao, zagovora saradnju sa SNS-om i hvali premijera Aleksandra Vučića, dok u isto vreme toleriše da njegovi najviši stranački funkcioneri poput Branka Ružića, Milutina Mrkonjića, sada i Predraga Markovića, napadaju ministre i funkcionere SNS-a. Izvinite druže Dačiću, ali to više ne prolazi i više ne može da se sakrije da se sve stranke ujedinjuju u jednu kolonu protiv SNS-a", kaže Zorana Mihajlović.

Predrag Marković je za Kurir rekao da je, u slučaju Jadranke Joksimović, kod njega prisutna "jedna erotska fascinacija", što je stavljeno i u naslov intervjua.

Zorana Mihajlović dodaje da je i poslednji napad Dačićevih partijskih funkcionera pokazao da socijalisti u svom vrhu neguju ljude koji vređaju žene.

"Posle Vojislava Šešelja koji mi javno preti silovanjem, Dragana Šutanovca koji najpogrdnim imenima naziva predsednicu Skupštine Maju Gojković, Dragana Maršićanina koji primitivno vređa žene na društvenim mrežama, sada imamo Dačićevog potpredsednika koji javno upućuje seksističke i nepristojne poruke ministarki Joksimović. Time se SPS svrstao uz stranke kojima je vređanje i ponižavanje žena glavna politika. Zbog toga očekujem da moje koleginice iz SPS-a, koje vrlo dobro znaju kuda vodi ovakvo ponašanje političara, podignu svoj glas i osude izjave Dačićevog potpredsednika", kaže Mihajlovićeva.

Za razliku od ostalih, Vlada Srbije čiju okosnicu čini SNS na delu je pokazala kako se štite prava žena i kako vidimo ulogu žene u društvu", dodaje se u saopštenju.

"Vlada Srbije i premijer, za razliku od svih drugih, jasno su pokazali odgovornost za javno izgovorenu reč. Verujem da će birači dobro zapamtiti sve ove uvrede i da će pomisliti kako bi se osećale njihove majke, supruge i sestre kada bi se neko njima obraćao kao što se nama obraćaju razni Šešelji, Šutanovci, Maršićanini i Dačićevi potpredsednici", kaže Mihajlovićeva.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво