Tadić: Nema dogovora, krajnji rok ponedeljak

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da opozicija "nije postigla nikakav dogovor" i navodi da je krajnji rok za tako nešto ponedeljak.

Lider SDS je to rekao za B92 nakon što je ta televizija javila da DS, SDS i LDP na stolu imaju dogovor o zajedničkoj listi za predstojeće izbore, imenu liste i prvom imenu na njoj.

B92 je dobio potvrdu iz sve tri stranke da je sastanak bio uspešan, ali su u međuvremenu lideri stranaka zvanično ocenili da je takav zaključak preuranjen, navodi ta televizija.

"Nikakav dogovor nije postignut. Ni oko čega od onoga što je objavljeno nismo se dogovorili. Razgovori se nastavljaju", rekao je Tadić.

Da se razgovori nastavljaju poručeno je i iz Demokratske stranke, čiji je lider Bojan Pajtić potvrdio na Tviteru da će potencijalni partneri novi sastanak održati u nedelju.

Nešto ranije, nakon susreta lidera tri partije u prostorijama LDP-a, prvi čovek te stranke Čedomir Jovanović je rekao za B92 da će se Pajtić, Tadić i on o svemu javnosti obratiti u ponedeljak.

Kako kaže Tadić, taj dan biće i poslednji rok za bilo kakav dogovor o zajedničkom izlasku na izbore tri stranke koje bi tako bar u ovom izbornom ciklusu okupile ljude koji su je nekada činili.

"Što se mene tiče, poslednji rok za dogovor je ponedeljak, za kada sam i zakazao sastanak koji će biti održan u prostorijama Socijaldemokratske stranke u podne. To je poslednji rok za postizanje dogovora, budući da je već dovoljno vremena izgubljeno", rekao je Tadić.

B92 je ranije javio da je na stolu trenutno dogovor o listi koja bi se zvala Demokratska Srbija-DS-LDP-SDS i na kojoj bi prvo ime bio prvi predsednik obnovljenog DS-a Dragoljub Mićunović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво