LSV traži da Fajgelj odgovara pred sudom

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Andrej Fajgelj mora za odgovara na sudu za svoje pretnje koje iznosi preko društvenih mreža, kao i da njegova kazna mora biti primer kako će se država odnositi prema onima koji šire mržnju i nasilje.

"Mržnja i nasilje koju Andrej Fajgelj širi u javnom govoru prevazilazi sve granice i krajnje je vreme da za to odgovara. Ovoga puta, nakon pretnji zaštitniku građana, nije dovoljno da Fajgelj bude priveden", navodi se u saospstenju LSV.

Ta strnaka smatra da je Fajgelj nema bolju ideju da skrene na sebe pažnju, pa da "poseže za najnižim oblicima primitivizma, nadajući se da će tako pronaći svoje istomišljenike i sledbenike".

Andreja Fajgelja je novosadska javnost dobro upoznala dok je do nedavno bio direktor Kulturnog centra grada, navodi LSV i podseća da se on "proslavio“ skidanjem latinične table, cenzurom izložbe i aferom sa ogromnim honorarima svojoj savetnici", zbog čega je pre devet meseci podneo ostavku.

LSV navodi da to što je Fajgelj bio deo gradske vlasti u Novom Sadu ne sme biti izgovor ili olakšavajuća okolnost koja će ga zaštititi od odgovornosti i dozvoliti da se zaboravi i šta je radio kao direktor Kulturnog centra i šta radi nakon ostavke, naovdi se u saopštenju i podseća da je Fajgelj i danas i u novembru bio privođen zbog pretnji preko društvenih mreža.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво