Читај ми!

Priština, protest ne jenjava, lomovi unutar DSK

Protest pristalica opozicije ispred zgrada vlade i skupštine u Prištini ne jenjava, broj demonstranata se povećava, kao i broj šatora. Zahtevi su nepromenjeni, a Samoopredeljenje poziva svoje simpatizere na još masovnije proteste.

Mediji u Prištini spekulišu i da će se partija premijera Ise Mustafe podeliti na dva dela.

To je potvrdila i Donika Grvala, jedna od najstarijih aktivista DSK iz Nemačke, koja je gostujući na televiziji Koha izjavila da u Mustafinoj partiji postoji novo krilo.

"Pokret unutar DSK zove se DSK 2020 i biće spreman za izbore koji dolaze. Ovo će biti reformistički pokret, koji će pokušati da ne razočara biračko telo", navela je Grvala.

Takođe, Grvala je istakla da taj pokret već ima veliku podršku unutar stranke.

Ogranak DSK iz regiona Gnjilana protestovao je ispred sedišta te stranke u Prištini, a demonstranti su tražili da njihova stranka odustane od podrške Hašimu Tačiju za mesto predsednika.

Inače, mediji navode i da je u DSK uvek bilo neslaganja, a kao najnoviji primer pominju protivljenje poslanice sa najviše glasova Vjose Osmani koja se javno protivila izboru Tačija za predsednika, ali i koaliciji sa njegovom strankom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво