Читај ми!

Ponovo suzavac u skupštini Kosova

Poslanica pokreta Samoopredeljenje Aida Derguti aktivirala je suzavac tokom sednice predsedništva kosovskog parlamenta, na kojoj se raspravljalo o terminu glasanja za novog predsednika Kosova.

Sednica je nakratko prekinuta, ali je potom nastavljena u alternativnim prostorijama. Poslanica koja je aktivirala suzavac je uhapšena.

Nova sednica parlamenta će biti održana u petak u 11 časova, a kandidati za novog predsednika Kosova su Hašim Tači i Rafet Rama iz Demokratske partije Kosova.

Inače, predsednik liste "Srpska" Slavko Simić napustio je današnju sednicu predsedništva skupštine Kosova nezadovoljan načinom na koji je ona sazvana i razvojem događaja na njoj.

"Naši koalicioni partneri mesec dana i duže izbegavaju da sprovode koalicioni sporazum, a nisu nas pozvali ni da sa nama razgovaraju o izboru novog predsednika Kosova. Ja u tu datu reč više ne verujem", rekao je Simić RTS-u po napuštanju sednice.

Zahtevi liste "Srpska" su, nastavio je Simić, vezani za osnovne principe načela slobode kretanja, imamo mnogo problema sa kojima se suočavaju Srbi u opštinama sa srpskom većinom.

Simić kaže da je lista "Srpska" spremna da se o problemima životno važnim za Srbe na Kosovu dogovori sa koalicionim partnerima pre no što odluči da li će učestvovati u izboru novog predsednika Kosova.

"Demokratskoj partiji Kosova i Demokratskom savezu Kosova nedostaju poslanici da bi izabrali predsednika Kosova. Bez liste 'Srpska' predsednik Kosova ne može da bude izabran", rekao je Simić.

On je dodao da lista "Srpska" neće imati svog kandidata za predsednika Kosova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво