DS: Donošenje zakona po hitnom postupku na štetu građana

Šef poslaničke grupe DS-a Nataša Vučković izjavila je da se ta partija oštro protivi načinu na koji se upravlja parlamentom, istakavši da se veliki broj zakona donosi po hitnom postupku čime su oštećeni građani.

"Svedoci smo da je od subote predveče do danas zakazana sednica sa 14 tačaka dnevnog reda od kojih je gotovo 10 po hitnom postupku. Pet zakona od 14 je stiglo u Skupštinu iz vlade u subotu po podne", ukazala je Vučkovićeva.

Napomenula je da se DS ne žali na to što mora da radi vikendom, već zato što smatra da su na taj način oštećeni građani.

"Ono što mi danas vidimo to je unižavanje parlamenta, jer na ovaj način građani nemaju mogućnost da saznaju koji su novi zakoni, na koji način će se oni reflektovati na njihov život, šta im donose", rekla je šef poslaničke grupe demokrata.

Vučkovićeva veruje da će toga biti još do izbora, kako bi ministri mogli da pokažu da su ostvarili rezultate.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи