Moskva: Ponižavajuće uvlačenje Srbije u NATO

Pogibija dvoje službenika srpske ambasade u Libiji dešava se u pozadini pokušaja Zapada da tu istu Srbiju uvuče u NATO, što predstavlja poniženje za tu zemlju, ocenila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Dvoje zaposlenih Ambasade Srbije u Tripoliju, koji su oteti u novembru 2015. godine, poginuli su u američkim udarima na kamp takozvane Islamske države u Sabrati u Libiji.

"Tužno je to što su tu informaciju dostavili FBI i CIA, to su rekle srpske vlasti. Odnosno, one su znale. Sada FBI i CIA poriču da su znali gde se nalaze taoci", navela je portparolka ruskog ministarstva.

Zaharova je rekla da je i Srbiji i Crnoj Gori rečeno da moraju da budu u NATO-u jer je to u interesu njihove bezbednosti.

"Kako možete da štitite tu zemlju (Srbiju) kad, uprkos raspoloživim informacijama da ljude drže kao taoce, vi ih bombardujete. O kakvoj bezbednosti pričate? To je posebna vrsta poniženja, pokušaj da se nametne stokholmski sindrom, kad prisilite žrtvu da vas voli i da javno prizna da želi da bude sa vama", istakla je Zaharova.

Portparolka ruskog ministarstva je, gostujući u emisiji na TV Rusija, upozorila na opasnu tendenciju Zapada da počne novi krug optužbi protiv Rusije da je navodno bombardovala bolnicu, a onda se dešava bukvalno sledećeg dana da snage koalicije uništavaju ili bolnicu ili ubijaju civile.

"Bukvalno pre nekoliko dana imali smo još jedno podmetanje kroz turske medije u vezi sa tim da su ruske snage navodno bombardovale bolnicu. I šta se desilo posle dva dana? Američke snage su bombardovale ciljeve Islamske države u Libiji i tom prilikom ubijena su dva službenika srpske ambasade", navela je Zaharova i dodala da su se SAD izvinile Srbiji.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво