Jovičić: Deplasirano da DS govori o korupciji u javnom sektoru

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić poručio je DS-u, koja je prethodno saopštila da je Zakon o javnim preduzećima još jedan zakon sa koruptivnim odredbama, da je deplasirano da DS govori o korupciji u javnom sektoru.

"Dovoljno je samo da se podsetimo katastrofe koja je zadesila Razvojnu banku Vojvodine kada se novac iznosio u džakovima. Funkcioneri Demokratske stranke računaju na zaboravnost građana Srbije, ali građani Srbije im nikada neće zaboraviti 15 godina pljačke", poručio je Jovičić u saopštenju.

Jovičić je dodao da od 2000. godine Demokratska stranka vodi politiku lažne levice, koja je zapravo, kako je naveo "najprizemniji populizam žutog preduzeća".

"Više od decenije oni održavaju u životu javna preduzeća koja su finansijka rak rana na telu Srbije. To su radili kako bi kupovali glasove na izborima. Vlast im je uvek bila daleko važnija od napretka Srbije", kazao je Jovičić.

"I sada kada Vlada Srbije predovđena Aleksandrom Vučićem konačno pokušava da uvede Srbiju u tržišnu privredu, da reformiše sistem, da obezbedi radnicima ekonomski opravdana radna mesta, DS se i dalje bavi demagogijom i populizmom. Građani su ih kaznili 2012, 2014, a kazniće ih i 2016. na izborima. Građani Srbije vrlo dobro pamte razmere uništenja koje je donelo žuto preduzeće. Građani Srbije neće zaboraviti", kaže Jovičić.

Vlada u senci DS je prethodno danas saopštila da "sada imamo opskurnu situaciju da samo tri godine od donošenja predhodnog Zakona o javnim preduzećima donosimo novi zakon pri čemu ni osnovne odredbe predhodnog nisu poštovane".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво