Vučić: Dobili smo uveravanja da SAD nisu znale da su u kampu srpski državljani

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je imao više razgovora sa američkim zvaničnicima i sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skotom o nastradalim srpskim građanima u Libiji. Srbija je dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan, rekao je Vučić u razgovoru sa urednicom RTS-a Tamarom Stojsavljević.

"Mi smo više puta uz pomoć CIA i njihove saradnje sa FBI otkrivali lokacije gde su se u Libiji nalazili naši ljudi. Međutim, izgleda da su oni u poslednjem trenutku promenili mesto gde su ih držali. Nekoliko kilometara je u pitanju i to je ono u šta nas uveravaju američki zvaničnici", rekao je Vučić u Londonu.

Kako je rekao, sve što se sazna dobro je da se sazna, ali navodi da mu je teško da učestvuje "u raznim sumanutim teorijama, bolesnim teorijama zavere".

"Posebno zato što vidite da ti ljudi koji u tome učestvuju, da im nije ni žao ni krivo ni teško zbog smrti ovih ljudi, već im to služi za njihova privatna partijska i politička potkusurivanja. To užasno loše govori baš o tim ljudima, a ne o svemu što se dogodilo", istakao je Vučić.

Službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

Stanković i Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво