DSS: Mi smo žrtva pronatovske vlasti

Demokratska stranka Srbije saopštila je da je trenutno na meti napada "vlasti i njenih poslušnika" zbog protivljenja sporazumu IPAP Srbije s NATO-om i usvajanja Zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i NATO-a za podršku i nabavku (NSPO) o saradnji u oblasti logističke podrške.

"Medijska hajka koju predvodi dobro poznati novinar-pljuvač, plakati sa slikom lidera stranke ispod hrvatske šahovnice pod kojom je stradala, neistine o politici DSS, imaju za cilj da zamagle i bace u drugi plan odgovornost predsednika Vlade Srbije za nepočinstva današnje vlasti i uvlačenje NATO-a u Srbiju i Srbije u NATO", navodi se u saopštenju DSS-a.

Ta stranka je ocenila da je reč o "najprljavijoj mogućoj izbornoj kampanji, kojoj je prevashodni cilj sprečavanje javne i otvorene debate o najkrupnijim političkim pitanjima i nastojanje da se u najvećoj mogućoj meri smanji poverenje građana u nacionalno odgovorne, suverenističke, evroskeptične i antinato stranke".

"Velika zastupljenost u Narodnoj skupštini stranaka koje bi branile stavove većine građana - prekid evrointegracija, zaustavljanje uvlačenja Srbije u NATO, odbranu njenog teritorijalnog integriteta i vođenje samostalne ekonomske politike, ometala bi vlast da sprovede preuzetu obavezu pristajanja na dezintegraciju Srbije i političku i ekonomsku kolonizaciju", navodi se u saoštenju.

DSS je naveo da je na udaru provladinih medija, vladajućih i pojedinih opozicionih stranaka, ali i portala koji važe za patriotske, a stvari su naklonjeni vladajućoj stranci, kao i nekih nevladinih prozapadnih organizacija.

Nakon što je DSS kritikovao vlast zbog ratifikovanja sporazuma s NATO-om u Skupštini Srbije, premijer Aleksandar Vučić rekao je da su važni sporazumi s NATO-om sklopljeni u vreme kada je vladu vodio DSS i njen tadašnji lider Vojislav Koštunica.

Број коментара 77

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво