Читај ми!

Vučić u ponedeljak u Londonu na samitu EBRD

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će učestvovati na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se održava u Londonu.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da će glavne teme biti reforme koje Srbija sprovodi, razvoj preduzetničkog duha, ali i pitanja bezbednosti i događanja u Libiji.

"Suština je kako da Srbija nastavi reforme, da ubrzamo reforme, kako da preduzetnički duh razvijamo, kako da privatni sektor razvijamo što je moguće više. Oni znaju da smo mi uradili mnogo stvari, ali mnogo odgovornog posla je još pred nama", rekao je premijer.

Ono što je, kako kaže, dobra vest je i prisustvo UNKTAD-a, odnosno Konferencije UN za trgovinu i razvoj, koja u poslednjih 15 godina najbolje procenjuje šanse Srbije.

"Mislim da smo mnogo toga zajednički radili i sa EBRD, a ono na čemu insistiramo je razvoj preduzetničkog duha", rekao je premijer i najavio niz bilateralnih susreta, uključujući i susrete sa liderima država regiona.

Razgovaraće, rekao je, i na temu bezbednosti, o Libiji, sa Hojtom Jiem, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Viktorije Nuland, koji je zadužen za ovaj deo regiona i Evropu, kao i sa ljudima iz Brisela.

Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima saopštila je ranije da će glavne teme samita biti širenje transportne mreže i regionalno povezivanje, modernizacija izvora obnovljive energije i proces privatizacije.

Tokom održavanja samita premijer Vučić sastaće se sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Hojtom Jiem, generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom i predsednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 105

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво