Vasin najavio da će za tri dana prijaviti spisak imovine

Predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin najavio je da će u sledeća tri dana javnosti učiniti dostupnim spisak njegove imovine sa osnovom sticanja i izrazio očekivanje da će to isto učiniti i najviši funkcioneri SNS u Vojvodini.

"Predlažem da javno, pred TV kamerama uporedimo imovinu i objasnimo način njenog sticanja. Na ovaj način ćemo sigurno doći do odgovora zašto se konačno ne usvoji Zakon o poreklu imovine", naveo je Vasin u saopštenju, odgovarajući na prethodni poziv SNS da se seti imovine stečene u zemlji i inostranstvu.

"S obzirom da je SNS u svom saopštenju pozvao da 'zajedno sa svojim šefom vojvođanskog kriminalnog režima Bojanom Pajtićem, pokušam da se setim imovine stečene kako u zemlji tako i u inostranstvu', u sledeća tri dana ću javnosti učiniti dostupnim spisak svoje imovine sa osnovom sticanja", poručio je Vasin.

On je rekao da bi Zakon o poreklu imovine dao odgovor na pitanje kako se, u mnogim slučajevima, kako je naveo, "dramatično povećala imovina bračnih drugova, braće, sestara, kumova i rođaka političkih funkcionera".

"Odgovarajući na svoj uobičajen način, prepun mržnje, kleveta i neargumentovanih optužbi, na jednostavno pitanje zašto Aleksandar Vučić nije ispunio svoje obećanje i predložio Zakon o poreklu imovine, SNS je samo još jednom pokazao koliko ih plaši mogućnost načina provere imovinskog stanja svih funkcionera u Srbiji", dodao je Vasin.

SNS je u subotu saopštila da Demokratskoj stranci najviše "para uši" premijerova izjava da po odlasku sa funkcije "neće biti ni dinar teži", jer je uzimanje narodnih para bilo jedina stvar kojom su se ta stranka i njeni tajkuni, tokom svoje vladavine "studiozno bavili".

"SNS shvata da Demokratskoj stranci, od svih najznačajnijih informacija koje građani Srbije svakodnevno dobijaju od Aleksandra Vučića, najviše para uši izjava da premijer po odlasku sa funkcije 'neće biti ni dinar teži'.

Srpsku naprednu stranku ne čudi da je to za DS vest dana, jer je uzimanje narodnih para jedina stvar kojom su se Bojan Pajtić i njegovi tajkuni, tokom svoje 16-godišnje vladavine, studiozno bavili", piše u saopštenju Medija centra SNS za Vojvodinu.

Oglasio se i predsednik novosadskog Gradskog odbora SNS-a Miloš Vučević koji je izjavio da je šokiran zbog najave predsednika pokrajinskog odbora DS-a Miroslava Vasina da će za tri dana prijaviti spisak imovine.

Potom je Miroslav Vasin saopštio da nema razloga za zabrinutost jer je sva njegova imovina uredno prijavljena Agenciji za borbu protiv korupcije.

"U sledeća tri dana ću javnosti detaljno obrazložiti način i osove sticanja te imovine i moj poziv funkcionerima SNS se upravo odnosio na objašnjenje kako su stekli imovinu koju poseduju. Na ovaj način bi postalo sasvim jasno ko i zašto koči donošenje Zakona o poreklu imovine", naveo je Vasin u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво