Читај ми!

Dragomir Karić: Novinari krivi za propast srpske privrede

Narodni poslanik vladajuće srpske koalicije Dragomir Karić optužio je u Leskovcu medije u Srbiji da su podržali uništavanje srpske privrede, gašenje BK Televizije, čiji je on suvlasnik bio, i "proterivanje" njegovog brata Bogoljuba Karića iz Srbije.

"Ta vaša demokratska vlast, koju ste vi promovisali, pre svega vaše novine, a i druge slične novine vama, totalno su uništile srpsku privredu, razbile sve, rasprodale sve. Podržali ste prodaju šećerana za po jedan dolar, vi kao novinari. Svi ste bili oduševljeni 2000. godine, jer dolazi sloboda", rekao je potpredsednik Pokreta snaga Srbije povišenim tonom na konferenciji za medije.

Dragomir Karić, suvlasnik kompanije "Braća Karić" i potpredsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije, u prostorijama PSS-a u Leskovcu održao skup s privredncima i poljoprivrednicima, na kome im je obećao pomoć da svoje proizvode plasiraju na rusko tržište.

To je bila ujedno i konferencija za novinare na kojoj je Karić kasnio 40 minuta i na kojoj je jedno od pitanja bilo šta ga je do sada sprečavalo da poveže poljoprivrednike sa trgovcima iz Rusije, budući da je četiri godine narodni poslanik, a 20 potpredsednik Udruženja industrijalaca.

Karić je odgovorio da porodična kompanija "Braća Karić" 30 godina sarađuje s firmama iz leskovačkog kraja, poput, sada propalih preduzeća "Proleter" i "Porečje", i fabrike lekova "Zdravlje", koje su svoje proizvode prodavale u Rusiji, te da "ne bi postojali ni Simpo ni Jumko iz Vranja da nisu Karići izvozili". Potom je napao medije.

"Dolaskom te demokratske, kriminalne vlasti, naša je zemlja opljačkana, uništena, a vi ste novinari, svi ste vi oduševljeno to prihvatili. I to je u redu, bili ste zaneseni, poneseni, jer ste bili mladi, to je kao kad se čovek zaljubi", rekao je Karić.

Dragomir Karić je takođe otužio novinare za ćutanje prilikom gašenja BK Televizije.

"Napravio sam s braćom BK Televiziju, najbolju televiziju. I svi ste ćutali. Niko se nije pobunio kada su ušli unutra Dinkićevi kriminalci i ostali sa automatima, sa kleštima, pa su sekli kablove i gasili televiziju. Svi ste vi novinari ćutali. Gde ste bili slobodni novinari? Ali, ja se na vas ne ljutim, jer je Leskovac daleko od Beograda, ali svi ste ćutali", rekao je Karić.

Novinare je prozvao i zbog "proterivanja" njegovog brata Bogoljuba Karića iz Srbije.

"Kad su Boguljuba proterivali iz Srbije, svi su, te naše kolege - ćutale. Kad onda uhapse Miškovića, opet svi ćute, ali mečka kad igra ispred vaših vrata, ako vi ne reagujete, ona će doći i kod mene i kod komšije. Treba da se svako stidi ko nije digao glas protiv nasilničkog ponašanja Koštunice, Dinkića i ostalih. Naša televizija je zatvorena bez ikakvog razloga, najbolja televizija, BK Televizija, patriotska televizija", poručio je Dragoljub Karić.

Prozvao je i N1 Televiziju, optužujući je za "ispiranje mozgova".

"Mi danas imamo taj N1, koji izgleda da je zadužen da nam ispere mozak. Ni jednu partijsku vest nećete naći na toj televiziji, za srpsku stvar", zaključio je Karić.

On je, inače, na početku naglasio da skup s privrednicima u Leskovcu ne drži kao političar, već kao privrednik, ali je nešto kasnije sam sebe demantovao rekavši da je njegova poseta jugu Srbije, praktično, usaglašena sa planom predizborne kampanje Srpske napredne stranke, čiji je lider Aleksandar Vučić nedavno najavio početak predizborne kampanje iz Leskovca.

"Ja sam počeo moj nastup od juga, znajući da će odavde da krenu izbori. To ništa nije slučajno", rekao je Dragomir Karić, koji je na kraju pres konferencije pokušao da ublaži neprijatnu situaciju, rekavši da sa urednicima i direktorima nekih medija pije kafu i da je u Skupštini Srbije proglašen za poslanika koji najčešće izlazi u susret novinarima.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво