Читај ми!

Ambasador Skot za RTS: Američka politika je da podrži Srbiju

Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Rendolf Skot kaže za RTS da je poruka američkog predsednika Baraka Obame i državnog sekretara Džona Kerija da Srbija ima podršku Vašingtona na svom strateškom putu.

Kajl Rendolf Skot je, u izjavi za RTS, rekao da su mu i Obama i Keri jasno poručili kakva treba da bude američka politika.

"Predsednik Obama i državni sekretar Keri jasno su mi poručili: naša politika bi trebalo biti da podržavamo Srbiju na strateškom putu za koji se Srbija sama odlučila. To je Srbija koja ide ka zemlji koja je stabilna, demokratska, zemlja koja raste, koja pruža priliku i mladima, ali i našim investitorima koji imaju mogućnost da napreduju sa investiranjem u Srbiji", kaže Skot.

Ističe da Srbija ide ka zemlji gde je vladavina prava čvrsta, i koja sa optimizmom gleda u budućnost.

"Reč je o zemlji koja igra jednu pozitivnu ulogu u regionu, ali i u svetu", dodao je Skot.

Američki ambasador, koji je karijerni diplomata u klasi ministra savetnika, kaže da je njegova prva poruka Srbiji da mu je veoma drago što je došao.

"Vrlo se radujem što možemo sarađivati sa srpskim narodom", poručio je Skot.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво