Dačić: Samo Vučić može da računa na podršku SPS-a

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da, bez obzira na rezultate najavljenih parlamentarnih izbora, njegova partija vidi samo Srpsku naprednu stranku kao partnera i odbacio mogućnost saveza sa drugim strankama.

Dačić je u autorskom tekstu u Politici kritikovao skoro sve ostale stranke u Srbiji, dok je za predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića napisao da se "muči sa bipolarnim poremećajem", jer je pola u vlasti, a pola u opoziciji.

Predsednik SPS se ogradio i od izjava počasnog predsednika socijalista Milutina Mrkonjića o Prokopu navodeći da je reč o ličnom stavu koji nanosi štetu odnosima sa naprednjacima i odvlači pažnju od štetnih posledica vlasti DOS-a nakon 5. oktobra 2000. godine.

Dačić je naveo da je za saradnju sa SNS jer želi reforme i put ka EU.

"Promeniti taj san za noćnu moru koju bi predstavljao povratak dosovskih ostataka na vlast, značilo bi, ne da smo nešto, ili nekog, izdali, nego da smo skroz izgubili pamet", naveo je lider socijalista.

"Bez obzira na to da li će Aleksandar Vučić ponovo formirati vladu, da li ćemo mu ako to bude radio biti partneri, SPS ni pod kojim uslovima neće ulaziti u koalicije sa fronclama nekadašnjeg DOS-a", napisao je Dačić.

On je predsednika SDS Borisa Tadića, sa kojim je ranije bio u koaliciji, nazvao manekenom propale politike, dok je predsedniku LDP Čedomiru Jovanoviću zamerio što Republiku Srpsku naziva genocidnom tvorevinom i zagovara nezavisnost Kosova.

Za predsednika LSV Nenada Čanka predsednik SPS je kazao da je najveći autonomaš, dok je DSS, Dveri i SRS nazvao opasnim i nekontrolisanim nacionalistima.

SPS je 2004. godine u parlamentu podržao manjinsku vladu koju je vodio DSS.
Dačić je naveo da će samo disciplina, reforme, investicije i napredovanje prema Evropi moći da dobiju podršku njegove stranke.

"I samo čovek koji je sprovodi (takvu politiku) moći će da računa na našu podršku, bez obzira na to da li smo u vlasti, opoziciji, ili uopšte u parlamentu. Taj čovek se zove Aleksandar Vučić. I na nas, kao na strateške partnere, može da računa", naveo je predsednik SPS.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво