Pajtić: DS spremnija nego ikad za izbore

DS je za predstojeće izbore spremnija nego ikad, poručio je predsednik stranke Bojan Pajtić, i pozvao građane da se pridruže DS u borbi za slobodniju, dostojanstveniju i uređeniju zemlju.

"Onima koji to ne žele, prepuštamo stanove u Beogradu na vodi, radna mesta u Boingu, poslovni prostor u kulama...", rekao je Pajtić na sednici Glavnog odbora.

Lider DS i pokrajinski premijer tvrdi da je SNS u proteklih osam meseci izgubila petinu birača i da je izlaznost njenih birača opala za četvrtinu i da se zato premijer Srbije i predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić odlučio za izbore.

Ako od troje građana Srbije na izbore izađe dvoje, Vučić je istorija, veruje Pajtić.

On je rekao da se program stranke u najkraćem svodi na sledeće: dinamična tržišna privreda, snažna socijalna država, efikasna javna uprava koja je sluga narodu i vladavina prava.

“Taj program ćemo realizovati nakon sledećih izbora, kada će DS preuzeti vlast, a Srbija Vučića, Gašića, Babića otići u istoriju. Ovo je pitanje opstanka slobodne i pristojne Srbije”, rekao je Pajtić.

U zemlji koju bude vodila DS sve će biti podređeno građanima, rekao je i dodao da SNS želi da vlada građanima.

Dodao je da je Srbija danas “eldorado” za botove, neznalice i neradnike.

“Valjda smo nešto naučili sa Miloševićem, Koštunicom, Vučićem - da od vođa nema koristi, oni sa vremenom postaju poluludi od bahatosti”, istakao je lider DS.

Nije teško biti bolji od SNS, zaključio je Pajtić.

Na dnevnom redu sednice GO DS, koja je počela minutom ćutanja preminulom funkcioneru te stranke Momčilu Grubaču, su i usvajanje Izbornog programa DS, Predlog etičkog kodeksa, odluka o visini članarine i priprema za predstojeće izbore. 

 

 

 

 

 

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво