Vučić: Pružžiću priliku opoziciji da me napada

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je da će Skupština Srbije o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića raspravljati 5. februara, i dodao da će pružžiti priliku opoziciji da ga napadaju.

Aleksandar Vučić je novinarima u Šamcu rekao da nije želeo da prihvati Gašićevu ostavku, već je tražio razrešenje, kako bi poslanici imali priliku da pokažu "šta je vlada skrivila i šta loše uradila".

"Želim uvek da pružim priliku predstavnicima bivšeg režima da me žestoko napadaju i želim da omogučim da to urade u mom prisustvu, da me još jednom kao i mnogo puta možda i ubedljivije nego do sada napadaju", objasnio je Vučić. 

"Mislim da je takva vrsta demokratske utakmice nešto što je veoma važno i veoma dobro", zaključio je Vučić.

Premijer je podsetio da je 3. i 4. februara u Londonu na konferenciji o Siriji, na kojoj će učestvovati britanski i nemački premijeri, te da je zbog toga zamolio da se rasprava u skupštini održi nakon njegovog povratka iz Londona.

Premijer je podsetio da je time ispunio svoju reč da će Gašića razrešiti dužnosti do kraja januara, dodajući da će novi ministar biti imenovan 15 dana nakon razrešenja starog u parlamentu.

Parlament usvojio 96 odsto zakona

Premijer Srbije izjavio je da je zadovoljan radom Skupštine Srbije, koja je usvojila 96 odsto zakona i procenio da će do raspisivanja izbora i raspuštanja parlamenta biti vremena da se usvoje i ostali važni zakoni.

Vučić je, odgovarajuči na pitanja novinara u Šamcu, podsetio da je aktuelni saziv parlamenta usvojio niz važnih zakona, od zakona o radu do zakona o planiranju i izgradnji, te dodao da veruje da će biti usvojen zakon o rodnoj ravnopravnosti, a u narednih nekoliko dana i zakon o preduzećima.

Dodao je da su doneti sistemski i ključni zakoni, zbog kojih Srbija sada krupnim koracima grabi napred i zbog kojih je izašla iz recesije.

"Usvajali smo zakone koji su doprineli da je Srbija na 'Duing biznis' listi Svetske banke skoćila za 32 mesta i da ima najbolji položaj u proteklih deset godina. Uradili smo sve to da Srbija može da ima i najniži mogući fiskalni deficit", naglasio je premijer.

Vučić je ocenio da su to činjenice koje se ne mogu promeniti i da je on zadovoljan radom parlamenta.

Skupština je, prema njegovim rečima, mesto gde se uvek mogu čuti drugačija mišljenja.

"Ponosan sam na demokratsku tradiciju i kulturu srpskog društva. Uveren sam da ćemo tako nastaviti", zaključio je Vučić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво