Mihajlović: Ništa me od SPS-a ne čudi

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je ništa ne čudi kad je reč o SPS-u, pa ni tvrdnje bivšeg ministra i funkcionera SPS-a Milutina Mrkonjića da je SNS "samo prekrečila 'Prokop'", kao ni to da bi ta stranka mogla da se udruži sa opozicijom.

"Mrkonjić je počasni predsednik SPS-a i ono što je premijer Vučić rekao i što smo mi iz SNS-a često govorili, a to je da nas ne čudi što će se u jednom trenutku udruživati zajedno, jer, kada to čujete od počasnog predsednika, prosto ne možete da očekujete ništa drugo", rekla je Zorana Mihajlović novinarima.

"Hoće li sada da okupe ponovo iste ekipe koje će rediti 10 ili 12 kilometara auto-puta godišnje?", zapitala je Mihajlovićeva.

Komentarišući izjavu Milutina Mrkonjića da je on zaslužan za završetak "Prokopa" i da je SNS samo prekrečio tu stanicu, Mihajlovićeva je rekla da nju ništa od SPS-a ne može da čudi.

"Videćemo šta će reći lider SPS-a Ivica Dačić, ali daleko od toga da je u pitanju samo krečenje 'Prokopa', kao što tvrdi Mrkonjić", rekla je Mihajlovićeva, koja je i potpredsednik SNS-a.

Mrkonjiću je poručila da je i on mogao bar da prekreči "Prokop", ako ne i da ga završi tokom dugogodišnjeg ministrovanja, da se nije bavio organizovanjem koncerata.

Mihajlovićeva je rekla da je ono što on naziva krečenjem trajalo 420 dana i koštalo 26 miliona evra, što je finansirano kuvajtskim kreditom.

Ona je primetila i da "pomenute ekipe" nisu uspele za 40 godina ni da okreče, a kamoli da završe "Prokop".

Prema njenim rečima, Srbiji treba vlada koja je napravila 90 kilometara auto-puta godišnje i pustila ga u saobraćaj i koja će u 2016. godini napraviti isto toliko, kao i razvoj i investicije.

I kuvajtski kredit nije mogao da se realizuje za nastavak gradnje "Prokopa" jer je bio "zakočen", dok nije došla aktuelna vlada.

"Možda da se malo više bavio svojim poslom u svom prethodnom ministrovanju, a koje je trajalo dugi niz godina, umesto što je organizovao razne koncerte, sigurna sam da bi 'Prokop' bio završen", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da će ono po čemu će neke prethodne vlade ostati upamćene, kao i ljudi koji su vodili resor saobraćaja, kao što je inženjer Mrkonjić, jeste i pravljenje auto-puta iz njive u njivu, poput auto-puta od Uba do Lajkovca.

Ministarka je dodala da je sadašnja vlada završila čak i taj deo auto-puta, za koji inače sada plaća mesečno održavanje 10 miliona dinara i gradi njegove nastavke kako bi mogao da se koristi.

"Da je mnogo više radio u svom resoru, on bi završio 'Prokop', Koridor 10 i deo Koridora 11 i ne bismo imali puteve u Srbiji koji su pri dnu, ili na samom dnu lestvice kvaliteta i bezbednosti“, istakla je ministarka.

Mrkonjić je za Kurir rekao da se ne bi pojavio čak i da je dobio poziv za otvaranje "Prokopa", jer otvara samo nove projekte, a ne one "ofarbane i sveže okrečene".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво