DS: Podnećemo tužbu protiv SNS-a zbog današnjih saopštenja

Demokratska stranka najavila je da će podneti tužbe protiv Srpske napredne stranke zbog dva saopštenja koja je objavila danas, a u kojima su, kako je naveo DS, izražene politička mržnja i verbalno nasilje.

"Takav rečnik, politička mržnja i verbalno nasilje neprihvatljivi su svuda u modernom svetu 2016. godine, osim u SNS-u koji, u nedostatku argumenata, može samo na takav način da komunicira", navodi se u saopštenju.

SNS je danas saopštio da je "skandalozna" izjava lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića da politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića neće biti otkrivena dok je na vlasti sadašnji režim i postavila pitanje zašto to nije urađeno do 2012. godine.

"Pajtić je u svojim lažima, mržnji i kriminalnom ponašanju danas otišao korak dalje i rekao kako se politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića neće rešiti dok se vlast ne promeni, a mi pitamo njega, premijera Vlade AP Vojvodine, i funkcionere DS-a koji su harali Srbijom do 2012. godine zašto ništa nisu učinili po tom pitanju devet godina, i nisu obelodanili ko su ti ljudi iz 'političke pozadine', i koga čuvaju sve vreme", navodi se u saopštenju SNS-a.

SNS je povodom izjave Pajtića saopštio da "u Srbiji ne prođe jedan dan, a da Bojan Pajtić ne zagadi javni prostor svojom mržnjom, sramotnim izjavama i bahatošću".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво